AYDIN BOZDOĞAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 / 2022 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

2021 / 2022 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

2021-2022 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

İlimiz Merkez İlçesindeki Okul-Kurumlarda görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerinden askere giden, ücretsiz izne ayrılan ve raporlu olanlar ile Bakanlığımızca öğretmen ataması yapılmayan okullardaki derslerin boş geçmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. maddesi doğrultusunda ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.

        Görev almak isteyenlerin 16/08/2021 ? 30/08/2021 tarihleri arasında ekte bir örneği sunulan matbu dilekçe ve aşağıda belirtilen belgelerle birlikte şahsen Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmekte olup, e-devlett Ücretli Öğretmen Başvuru sistemi aktifleştikten sonra e-devlet şifresi ile sistem üzerinden ayrıca başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

               Görevlendirme Öncelliği;

a) Mezuniyeti, görevlendirileceği alanın öğretmen atamasına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasında yer alanlara,

b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup yan alanı görevlendirileceği alana uygun olanlara,

c) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlere,

 

ç) Mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlerden başlamak üzere diğer yükseköğretim pogramı mezunlarına, öncelik verilecektir. 

            Merkeze bağlı bazı uzak köy okullarına lisans mezunlarının gitmemesi halinde Ön Lisans mezunlarının görevlendirme süreci başlatılacaktır.

           Görev verilenlerden göreve gitmeyenler bu eğitim öğretim yılı içerisinde hakkını kullanmış sayılacak ve bu yıl içerisinde tekrar görev almak üzere talepte bulanamayacaktır. Görevlendirmelerde görev alacak kişilere matbu dilekçede belirtikleri telefonlarına telefon ile ulaşılacak olup, adreslerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 

EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞTIRACAKLARDAN İSTENECEK BELGELER

 

1-      Dilekçe  (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden elden veya Müdürlüğümüze ait resmi internet adresinden temin edilecektir. (Dilekçe-Başvuru Formu /meb_iys_dosyalar/2021_08/20160636_BAYVURU_BELGESY.doc bu adresten temin edilecektir.)

2-      Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (Belgelerin aslı gösterilmek kaydıyla fotokopisi)

3-      Diploma Denklik Belgesi (Yurtdışı okullardan mezun olanlar için)

4-      Varsa Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon belgesi.

5-      Kimlik Fotokopisi

6-      Sabıka Kaydı

7-      2019 veya 2020 KPSS Belgesi

8-      1 Adet Vesikalık fotoğraf (Fotoğraf başvuru formuna yapıştırılacak olup, ilgililer şahsen başvuruda bulanacaktır.)

9-      Evde eğitim alan öğrenciler için RAM'dan alınmış "80 saatlik Özel Eğitim Sertifikası"

 

Bozdoğan Hükümet Konağı BOZDOĞAN/ AYDIN - 0 256 414 26 43

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.