AYDIN BOZDOĞAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1919 Rudof Waldorf Steiner tarafından geliştirilen yaklaşım Türkiye’de, Aydın-Bozdoğan Anaokuluyla hayat buluyor.

Projeyi okul müdürü ve iki öğretmenden oluşan üç kişilik ekip hazırlamıştır. Okul müdürü Feride ASTARLAR ve okul öncesi öğretmenleri Ayşe SÖZKESEN ve Sinem DOĞAN tarafından özveriyle yürütülen  Erasmus + Okul Eğitim Personel Hareketliliği KA101 Projesi 3500 proje arasından 92 puanla hibe almaya hak kazandı.
1919 Rudof Waldorf  Steiner tarafından geliştirilen yaklaşım Türkiye’de, Aydın-Bozdoğan Anaokuluyla hayat buluyor.

                  Proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olup Okul müdürü Feride ASTARLAR ve okul öncesi öğretmenleri Ayşe SÖZKESEN ve Sinem DOĞAN eğitim almak üzere 11.02.2019 – 16. 02. 2019 tarihlerinde İspanya’nın Barselona şehrinde ‘Waldorf  Preschool Philosophy’ isimli eğitime katılacaklardır . Ayrıca eğitim süresince Waldorf okullarına gezi düzenlenecek ve bu okullara misafir olacaklardır.

                 Proje Ekibi : “Eğitim sonrası, ‘Haydi sevgiyle dans et, doğanın ritmini hisset.’ Sloganıyla yola çıkan ekibimiz Waldorf  yaklaşımıyla okul öncesi eğitime farklı bir açı kazandıracaktır.

Eğitimi yaşamın içinde sanata dönüştürmeyi hedefleyen ekip; çocuğun kendi varlık nedenini bulup onu işleyen, hayal gücünü destekleyen , zayıf yönlerini değil; güçlü yönlerini vurgulayan, sanat, müzik, ritim,ve öğretimini bir bütünlük oluşturan, çocuğun benlik algısını olumlu yönde etkileyen nitelikler barındıran, doğadaki tüm canlılara ve farklılıklara saygıyla yaklaşan, doğanın ve çocuğun kendi doğasında eğitim veren mutlu, sosyal, yaratıcı, problem çözebilen, rekabetin olmadığı, kendisini her basamakta keşfeden, hayattan keyif alan bireyler yetiştirmeyi hedef aldıklarını belirtmişlerdir.”

                 Proje ekibi Feride Astarlar, Sinem Doğan ve Ayşe SÖZKESEN eğitim öncesi, bu süreçte her türlü desteği sağlayan Bozdoğan İlçe Kaymakamı Sayın Adem CAN’ ı, Bozdoğan Belediye Başkanı sayın S. Tümer APAYDIN’ı  ve Bozdoğan  İlçe Milli Eğitim müdürü sayın Mehmet MADRAN’ı makamında ziyaret edip, teşekkürlerini ilettiler.


06-02-201906-02-201906-02-2019

Bozdoğan Hükümet Konağı BOZDOĞAN/ AYDIN - 0 256 414 26 43

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.